Färska vårrullar

Ja, det är lite pilligt att göra färska vårrullar innan man fått in snitsen. Och ja, det ser ut lite som om man lagt mat i gummi. Men ändå! Det är värt det, för det blir extremt gott.

 

Gör så här:

1. Gör i ordning det som ska vara i rullarna. Skala moroten och skär i tunnar skivor, skiva avokado, paprika, sockerärter, mango, tofu och vårlök, hacka nötterna grovt.


2. Lägg ett rispapper i ljummet vatten ca 15 sekunder eller enligt anvisning på paketet. Lägg sedan på fyllning i en avlång hög en bit upp från nederkanten på pappret. Vik in kanterna först, och rulla sedan ihop alltihop. Lägg den färdiga vårrullen på ett fat och fortsätt med nästa.


3. Blanda jordnötssmör och hett vatten i en skål till dippsåsen. Tillsätt sweet chili-sås
, soja och sesamolja och servera vårrullarna ihop med till exempel jordnötssås, soja och teriyakisås. Det är lättast att äta med händerna! 

 

4 PORT (16 rullar)

Fyll rullarna med tex:

1-2 morötter

3 avokador
400 g tofu, naturell eller marinerad (finns ofta kyld i anslutning till ostdisken)
5 stänger vårlök

1 röd paprika

1 knippe sockerärter

100 g mango

3 dl jordnötter
150 g böngroddar (färska el konserverade)

en kruka färsk koriander

ca 16 rispapper (finns i vanlig lite större mataffär)

 

Jordnötssås:

0,5 dl jordnötssmör

0,5 dl hett vatten

0,5 dl sweet chili-sås

2 msk ljus japansk soja

1 msk sesamolja