
KIKÄRTSCURRY MED JORDNÖTSSMÖR & LIME
Fick Elvis äta mackor med jordnötssmör och sylt på, så får vi hälla jordnötssmör i maten, det fattar ju alla. Det är rent av nyttigt, om man hittar ett jordnötssmör som inte till största delen består av tillsatt socker. Och gott är det ju! Speciellt i kombination med curry, kokos och lime.
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta.
3. Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat, kikärter och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra ett par minuter utan lock.
4. Slanta bananerna, vänd ner i grytan och smaka av med sojasås. Servera med färsk koriander, hackade jordnötter, sambal oelek och limefrukt i klyftor.
4 PORT
Du behöver:
ris för 4 personer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
rapsolja att steka i
4 dl kokosmjölk
400 g krossade tomater
6–7 dl kokta kikärter (2 burkar)
0,5 dl jordnötssmör
2 bananer (kan uteslutas)
lite japansk sojasås
Till serveringen:
färsk koriander
1–2 dl hackade jordnötter
sambal oelek
1 limefrukt
Foto: Ulrika Pousette