KIKÄRTSCURRY MED JORDNÖTSSMÖR & LIME

Fick Elvis äta mackor med jordnötssmör och sylt på, så får vi hälla jordnötssmör i maten, det fattar ju alla. Det är rent av nyttigt, om man hittar ett jordnötssmör som inte till största delen består av tillsatt socker. Och gott är det ju! Speciellt i kombination med curry, kokos och lime.

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

 

2. Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta.

 

3. Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat, kikärter och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra ett par minuter utan lock.

 

4. Slanta bananerna, vänd ner i grytan och smaka av med sojasås. Servera med färsk koriander, hackade jordnötter, sambal oelek och limefrukt i klyftor.

4 PORT

Du behöver:

ris för 4 personer

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

2 tsk curry

rapsolja att steka i

4 dl kokosmjölk

400 g krossade tomater

6–7 dl kokta kikärter (2 burkar)

0,5 dl jordnötssmör

2 bananer (kan uteslutas)

lite japansk sojasås

 

Till serveringen:

färsk koriander

1–2 dl hackade jordnötter

sambal oelek

1 limefrukt

Foto: Ulrika Pousette