Foto: Ulrika Pousette

Halloumi stroganoff

När vi efterlyste tips på recept att ta med i "Ännu mera vego" var det flera som höjde rösterna och slog ett slag för halloumi stroganoff. Och det är inte svårt att förstå varför, den här vardagsrätten är både enkel, snabb, god och barnvänlig. I vår variant har vi lagt till röda linser.

 

1. Koka linserna i ungefär 10 minuter. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.

 

2. Skär under tiden halloumi i kuber, morot i tunnar stänger, och hacka löken. Stek alltsammans i olja i någon minut.

 

3. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, socker, grädde och timjan och låt det stå och puttra i några minuter. När linserna kokat klart häller du av vattnet och rör ner dem också. Smaka av med salt och peppar.

 

4. Servera med sallad när riset är klart.

Du behöver:

ris för fyra personer

1 dl torkade röda linser

200 g halloumiost 

2 morötter (ca 140 g)

1 gul lök

rapsolja att steka i

2 msk tomatpuré

2 dl passerade tomater

1 msk balsamvinäger

1 tsk strösocker (kan uteslutas)

1 buljongtärning

2,5 dl matlagningsgrädde

1 tsk torkad timjan

salt

peppar